Pers

Het Nieuwsblad - Roosenberg ziet seizoensgebonden productkeuken beloond

“Grootste stijger in het Waasland is brasserie Roosenberg aan de Patotterijstraat. De horecazaak ziet zijn score van 12 punten verhogen tot 14 in de gids voor 2012. ‘Naar de klanten toe is dit natuurlijk een mooie referentie’, getuigt zaakvoerder Bruno De Wilde, die volgend jaar met Roosenberg de twintigste verjaardag viert. ‘Deze waardering is een bekroning van bijna twintig jaar rock-‘n-roll, zeven dagen op zeven. Dat we deze score krijgen van culinaire experts met veel ervaring, betekent een aanmoediging om op de ingeslagen weg voort te gaan.’”

Lees meer > 

Vier bordjes – Geen sterren, wel topwijnen

Niet alleen is Roosenberg een van de beste brasserieën van ons land, je vindt er ook een van de beste wijnkaarten. Manager Bruno De Wilde maakt er een erezaak van om zijn wijnkaart van meer dan 400 referenties voortdurend aan te vullen met het beste van wat op de markt verkrijgbaar is. De focus ligt op Europa, maar daarin gaat hij verder dan de traditionele wijnlanden. Zo komen ook Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Griekenland aan bod (met zowaar een Zwitserse pinot noir van het uitmuntende domein Gantenbein, en de prachtige xinomavro van Alpha Estate uit Griekenland). Van sommige grote domeinen presenteert De Wilde verschillende jaargangen. Interessant – en eigenlijk een must voor elke brasserie – is een mooie selectie in halve flessen.

Lees meer > 

Nieuwsblad – Brasserie Roosenberg begint aan een tweede leven

WAASMUNSTER – Bruno De Wilde heeft samen met zijn vrouw Wendy Blancquaert brasserie Roosenberg gekocht. Hij is al 22 jaar de gastheer in de stijlvolle horecazaak vlakbij de E17 en de heide.

Lees meer >

KNACK – Aan tafel bij wijnfreaks

Deze grote brasserie, vlakbij de afrit van de E17, staat bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. Zaakvoerder Bruno De Wilde maakt een erezaak van zijn wijnkaart met zo’n vierhonderd referenties, waaronder een uitgebreid aanbod halve flessen – een aangenaam detail. Roosenberg is een goed adres om de betere brasseriekeuken te combineren met een goede fles.

Drinken ? De wijnkaart toont aan dat we hier met een liefhebber te doen hebben. Behalve voor traditionele Europese wijnlanden is er ook plaats ingeruimd voor wijnen uit onder meer Kroatië, Zwitsersland en Griekenland. Zo kan je hier een prima entrecote eten, gegrild op het houtvuur, met een pinot noir uit Zwitserland. Over de kaart wordt gewaakt door Francis Lelieveld, de deskundige voormalige sommelier van Pure C.

Lees meer >

Roosenberg

Patotterijstraat 1
9250 Waasmunster
T 03.722.06.00
info@roosenberg.be